The mascara junkie…

God morgon på er!

Idag kommer det folk hit och förbereder för det stora paketet som levereras i afton och imorgon bitti smäller det 🙂
Är så sjukt exalterad och det är jag nog inte ensam om, här hemma i huset är stämningen minst sagt intensiv… Det blir väl så när det plötsligt händer och man börjar undra om man verkligen gått igenom allt och om huset kommer leva upp till våra förväntningar mm… Då är det ju kalasskönt att smita hit för lite flärd och yta…

Idag skall jag ta er med på en mascararesa och berätta vad jag kommit fram till efter vad som närmst kan beskrivas som forskning. Jag har varit en mascara junkie sedan den dagen jag fick min allra första mascara, den kom i ett paket från USA efter en affärsresa min kära far hade varit på. 

Max factor Calorie mascara…

Från den stunden har jag experimenterat med ungefär varenda mascara på marknaden, kakmascara, fibervariant, vattenlösliga, vattenfasta, primers.. 
Under perioder har jag fastnat för diverse olika men alltid kommit tillbaka till Max Factor fast nu i en annan form, 

Max factor False Lash Effect waterproof

Den är outstanding! Den separerar, förlänger, ger lagom med volym, kladdar inte och sitter som berget hela dagen, allt man vill ha i en mascara helt enkelt. Den är dessutom lätt att applicera även om borsten först kan kännas lite stor, man vänjer sig snabbt. Vill man ha riktiga partyfransar är det bara att bygga på med flera lager men var då noga med att låta mascaran torka ordentligt mellan varje applicering. 

En annan mascara som också är riktigt bra är YSL:s, 

Mascara Volume Effet Faux Cils Waterproof

Även den ger otroligt fina fransar och sitter superbra under hela dagen. Det enda som skiljer den från Max Factors är att den är lite svårare att applicera, det blir lätt lite för mycket men lär man sig att hantera den är det en grymt bra mascara, en riktig show stopper…

Jag har ju även med en mascara från Estée Lauder, Sumpyuous Extreme, som inte är vattenfast, vilket jag använder väldigt sällan. Det är dock ett märke som alltid har riktigt bra mascaror och gillar man inte vattenfast mascara, det sliter ju faktiskt lite mer på fransarna, så är detta ett riktigt bra alternativ. Fransarna ser ut att dubbleras i mängd och blir suprlånga. 

För att få till den rätta böjen på fransarna innan man applicerar mascaran rekommenderar jag att man använder en franstång. Här finns det bara en som jag kan rekommendera och det är Shiseidos. Den ger perfekt böjning av fransarna utan att skada dem. Man byter lätt ut den lilla dynan när man märker att behovet finns och så länge man gör det skadas inte fransarna. Man kan helt enkelt ta sig en titt lite då och då för att se att dynans yta inte är skadad. Om man tryckt igenom dynan är det dags att byta då det annars kan orsaka att man bryter av fransarna. 

Lycka till med era vackra ögon! 

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.