Ansiktsbus!


Rise and shine!

I natt har jag fått åtnjuta hela fyra timmars sömn, känner mig som om jag flyger fram 😉
Lite blek om nosen dock men det tänker jag fixa med en liten kräm, så det så!

Idag pratar vi BUS för ansiktet…

Tipsade ju om St Tropezoljan för kroppen för några dagar sedan och nu är det alltså ansiktets tur. Här är det svårare, man vill ju inte förstöra det jobb  so man lagt ner med eventuella problemområden och förstöra detta med parabener och mineraloljor, som finns i en hel del produkter där ute. Dessutom är det ju viktigt att färgen blir sådär brun och gyllene och inte orange… 

En annan sak som många har svårt för vad gäller BUS-produkterna är doften, det finns inget värre än en tydlig BUS-doft. Många av de stora märkena har tagit åt sig kritiken och försökt att fräscha upp dessa dofter vilket vi är otroligt tacksamma för. 

När du väl har bestämt dig finns det vissa förberedelser och appliceringstekninker som kan vara bra att tänka på. 

1. Peela innan för att få ett så jämnt resultat som möjligt. Finns det ojämnt med döda hudceller kvar kommer färgen att upplevas flammig både direkt efter applicering men också kort in på då dessa försvinner och lämnar ljusare partier efter sig.

2. Återfukta med din dagkräm innan du applicerar din BUS så att du inte har torra fläckar i ansiktet. Dessa kan skapa ojämnheter du BUS fäster olika på torr/återfuktad hud. Se dock till att din kräm har gått in ordentligt så att huden inte är kletig.

3. Applicera ett tunt jämnt lager över ansiktet, är du osäker på om du kommer lyckas med detta rekommenderar jag att du väljer en BUS som ger färg direkt vid appliceringen, detta underlättar då du direkt upptäcker om du missat någon fläck. 

4. Efter du smort in dig så rekommenderar jag att du går över vissa partier med en tops/kleenex/wipe för att undvika att din BUS fastnar i behåring, veck etc. Sudda vid hårfästet, ögonbrynen, näsvingarna och överläppen. Gör det med lätt hand så att du undviker skarpa kontraster. 

5. Tvätta händerna noga, gå över nagelband lite extra och glöm inte bort översidan av handen, man vet aldrig vart man kan ha fått lite spill. Jag brukar passa på att peela mina händer efter applicering, lägga en fet handkräm och ta på mig speciella bomullshandskar och på så vis skämma bort händerna samtidigt. 

6. Tänk på vilken tid på dygnet du lägger din BUS. Jag rekommenderar att du lägger den en stund innan läggdags alternativt direkt på morgonen, du villinte lägga huvudet på kudden direkt efter applicering då detta kan ge fläckar på lakanen samt ge ett ojämnt resultat.

7. Tänk på att flera tunna lager ger en jämnare fuskbränna som sitter betydligt längre…

Så… Mina favoriter?

Bare Minerals Faux Tan Gradual GlowFace Sunless Tanner – Det här är no 1 för mig. Den ger en superfin ganska mörk färg men inte efter en applicering så även jag som är ljus kan använda den och bygga upp tills jag nått den perfekta bronzade tonen för just mig. Fördelar med denna är att den går snabbt in i huden, är färgad vilket underlättar vid applicering och ger ett jämnare resultat, sitter ovanligt länge, har en behaglig doft (ingen klassisk BUS-doft här inte!) samt är fri från parabener och syntetiska oljor.

Clarins Delicious Self-tan Cream – Jag brukar ju säga att man inte skall använda en produkt som passar både ansikte och kropp men den här får vara med trots allt då den ger en så fin färg. Precis som bare minerals så är den lätt färgad så att du lättare kan lägga ett jämnt lager. Produkten innehåller bla aloe vera och kakaosmör vilket ger fukt och skapar lyster. Även den här godingen har en härlig doft, inte BUSig alls.

Vet att jag normalt brukar ge er tre favoriter men idag har jag bara två som jag gillar sådär supermycket att jag vill rekommendera dem här… Men dessa två är å andra sidan riktigt bra!

Hoppas att ni får en slapp söndag i solen!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.