Primers, photoshop i en burk?

Nars radiance enhancing primer

Laura Mercier foundation primer radiance
Mac prep + prime CC Colour Correction Primer Broad Spectrum

Smashbox Photo Finish Foundation Primer

God morgon!

Här är det allergiskt idag, har snutit och fräst mig igenom hela morgonen… Tycker att jag klarat mig ganska bra hittills, har ju ätit antihistaminer sedan januari och därför byggt upp ett ganska bra skydd men när det peakar spelar det ingen roll vad man gjort eller vad man göra känns det som. När jag var gravid med Vilhelm hände dock något magiskt… Jag gick igenom en hel vår utan att känna någonting, absolut ingenting! Vilken fantastisk vår det var… Men jag kan ju inte vara konstant gravid så då gäller det att möta våren med sprayer, droppar, inhalatorer, tabletter och tålamod… Jag är ju trots allt lyckligt lottad då jag bara reagerar på björk.

Nu till dagens morgontips!

Primers…

Alltså det här var ju länge något som enbart make-upartister hade tillgång till och som därför var få förunnat. Numera säljer mer eller mindre alla hudvårds- makeupmärken sina egna primers och ibland har de t.o.m flera olika varianter i sitt sortiment.

Vad gör då en primer och hur använder man den?
Primerns funktion är att ge huden ett jämnt och slätt utseende samt hålla make-upen på plats. Man applicerar den efter sin vanliga hudrutin men innan man lägger make-up.Beroende på vad man vill ha hjälp med finns därför olika typer av primers, någon kanske behöver dämpa en röd och känslig hud medan en annan behöver öka cirkulationen för att bli lite rosig, då kan man ju lätt förstå att dessa två inte bör använda samma produkt. Vissa väljer att använda en primer dagligen medan jag måste erkänna att jag gör det mest i samband med fest men det beror nog mest på att jag är lite lat och inte orkar hålla på så länge varje morgon.

Jag har valt ut fyra favoriter som jag fastnat för genom åren;

Nars Light Optimizing Primer Broad Spectrum SPF 15 – Den här oljfria väldigt lätta primern gör verkligen att make-upen sitter som berget hela dagen! Samtidigt ger den en väldigt fin lyster till huden och har som bonus solskydd i sig. Den här är faktiskt inte alls dum att ha för sig själv heller om man inte skulle vara sugen på smink. 

Laura Mercier Foundation Primer – radiance – Denna primer är precis vad den säger att den skall vara – en bas för din foundation som gör att den sitter tills du själv väljer att ta bort den. Den här passar t.ex väldigt fint i en brudmake-up då den förutom det perfekta fästet också ger en magisk gloweffekt. 

MAC Prep + Prime CC Colour Correcting Primer Broad Spectrum SPF 30 – Denna primer finns i fyra färger (Illuminate, Recharge, Neutralize och Adjust) som var och en har en specifik uppgift.. Dessa fungerar precis som en vanlig primer men har utöver utjämning- och fixeringsfunktion en riktad hjälp mot specifika problemområden. Går utmärkt att använda även utan smink.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer – Den här primern har funnits länge nu, jag använde den på mitt bröllop och det säger väl en del 😉 Den har en helt underbar sammetslen konsistens som gör att huden ser och känns fantastisk efter applicering. Som av ett litet under försvinner porer och fina linjer och kvar är bara den där perfekta sammetslena ytan, Lovely!

Det var allt för den här morgonen mina vänner… Hoppas att ni kan hitta en favorit i någon av dessa små trolleriprodukter.

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.