Perfect surface – köp en peeling!

God morgon!

En dag kvar till sol och värme 😉 Yr får inte ha fel den här gången för då kommer jag att fälla en tår och det vill jag helst slippa… 

Istället kastar jag mig direkt in i mitt morgontips, det här är nämligen något jag är smått besatt av då det är så otroligt bra för hudens struktur och lyster. Dessutom gör det huden redo att ta emot sådana godsaker som jag skrev om här igår. 

Peeling är det jag pratar om… Denna fantastiska produkt som tar bort alla torra och döda hudceller från ytan och på så vis boostar cellförnyelseprocessen. Skall man t.ex lägga en mask så blir resultatet av den så otroligt mycket bättre om man först tar bort de döda hudcellerna, onödigt att ge dem massa stärkande ingredienser…

Peelingen finns som tre varianter, en mekanisk, en kemisk och som en kombo av dessa två. Det gäller att prova sig fram, känner man sig osäker rekommenderar jag ett besök till hudterapeuten som lätt kan hjälpa dig och se vad som passar bäst förjust din hudtyp. 

Den mekaniska peelingen gör sitt genom att skrubba bort de döda hudcellerna med hjälp av små små korn, här känns det verkligen att man gör skillnad… Det river till 😉

Den kemiska däremot kanske inte känns på samma sätt men verkar otroligt bra då den med hjälp av syror löser upp bindningarna mellan hudens celler och gör att dessa släpper från ytan utan att man behöver skrubba. När vävnaden löses upp stimuleras en läkningsrespons som leder till att ny vävnad bildas som har en mjukare och förbättrad struktur. De kemiska peelingar som man kan använda hemma är inte så starka som de som används på kliniker utan är anpassade för just hemmabruk. Det finns många olika varianter beronde på vad man har för hudtyp, vissa passar väldigt bra på acne medan andra jobbar enbart för att ge en fin struktur och lyster. 

Den tredje är kombinationsvarianten som helt enkelt jobbar både med syror och korn. Detta kan passa då man vill ha alla fördelar som kommer med en kemisk peeling men samtidigt gillar den där rivande känslan som de små kornen ger. 
Här bjuder jag som vanligt på några favoriter!

Först ut är Akademiklinikens Pure Triple Peel som är en kombinationspeeling som jobbar med syror, enzymer och riskli. Med den här får man sig en riktig genomkörare samtidigt som den verkar antiinflammatoriskt och lugnande med hjälp av vitt te och aloe vera. Antingen väljer man att använda den som en mekanisk peeling och skrubbar på eller så lägger man den som en peelande mask. För mig passar denna kalas då min hudtyp tål att jag skrubbar men tillståndet (när den hormonella acnen stökar) ibland gör att masken lämpar sig bättre.

Rens F10 Smooth and Renew Mask är en kemisk variant som passar er som har en känslig hud som lätt blossar upp eller ofta drabbas av acne. Förutom enzym från papaya och vitamin C innehåller denna peeling Omega 3 och 6 som verkar antiinflammatoriskt. 

Sist ut är Neal’s Yard Honey & Orange facial scrub som är en mekanisk peeling som passar alla hudtyper och är ekologisk! Blev så glad när jag hittade den och de dagar då jag inte är inflammerad använder jag den med glädje. De aktiva ingredienserna är rispuder och kaolinlera som tar bort de döda hudcellerna och rengör på djupet. Honungs och apelsinblomsolja tonar och verkar mjukgörande samtidigt som det ger denna peeling en helt fantastiskt härlig doft…

Nu mina vänner skall barnen göras i ordning för att gå till förskolan!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.