Highlighters ger den perfekta lystern – mina favoriter


God morgon!

Lite sen sådan ser jag… Här har vi gosat runt och ätit långfrukost och bara njutit av ledigheten, så skönt när alla kan vara hemma samtidigt, tänk om man kunde få mer av sådana stunder.

Nu tänker jag ge er mitt bästa tips för hur man lyfter sin makeup till en ny nivå…

HIGHLIGHTERS

Det är ju faktiskt så att väldigt få av oss föds med magisk lyster i hyn, eller de flesta av oss kanske faktiskt har det från början men vi tenderar att tappa lite av det där skimret ju fler år som går 😉 Well, det är inget att oroa sig för, det finns så mycket härliga produkter som är villiga att ge oss “the glow” tillbaka mot en liten slant. 

Highlighters jobbar med att ge lyster men också att lyfta fram vissa partier och skulptera ansiktet. Som ni ser på bilden ovan kan de appliceras på flera delar av ansiktet beroende på vad man vill markera eller “lyfta”. Generellt kan man säga att man kan lägga highlighters på de områden som sticker ut så som kindben, området under ögonbrynet, näsryggen, pannan och hakan. man får prova sig fram helt enkelt. Detta gäller även för vilken typ av highlighter man vill använda… 

De kommer i puderform, flytande, som stift etc. men trots att det kan se lite komplicerat ut så är de flesta riktigt enkla att applicera. Beroende på vilken typ man väljer läggs de med pensel, borste eller fingertoppar. Här är några av mina favoriter…

Cream Colour Base i färgen pearl från MAC är fantastisk, den lyfter och ger en perfekt lyster. Kan användas direkt på bar hud eller ovanpå foundation som ett sista steg i sminkningen och sitter riktigt bra. Denna lägger man med fingrar, svamp eller borste, bara att välja det man känner sig mest bekväm med.

Armani Sheer Fluid Highlighter är en riktigt bra produkt som vunnit flera priser. Den finns i mängder av färger och kan blandas för att hitta den perfekta nyansen. Beroende på vilken man väljer kan denna användas som en foundation, färgkorrigerande produkt eller som just en highlighter. Appliceras med foundationborste eller fingertopparna.

Highlighting blush i färgen Albatross från Nars är en highlighter i puderform som är lätt att applicera med hjälp av borste och ger en enormt fin lyster utan att tynga ner som en del pudervarianter annars lätt gör. 

Det där var dagens morgontips! Nu skall jag köpa blommor till lekstugans blomlådor… Alltid är det något 😉

Lycka till och stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.