Skrubba dig len…


God morgon!

Vilken ljus och fin dag det var att vakna till… Hela trädgården blommar och nu har vi dessutom parkens grönska framför oss. På vintern ser vi hela vägen ner till tågstationen men på sommaren kommer en “wall of green” som jag är väldigt tacksam för, den gör att vå trädgård känns förlängd med sådär 400 meter… Lovely!

Så till dagens morgontips vilket är att ta hand om hela kroppen. Jag vet inte hur det är med er men själv tenderar jag att på vintern fokusera lite väl mycket på det som syns och glömma bort resten. Helt plötsligt kommer våren och då står man där med torra och kanske inte alltid så vackra eller särskilt lena ben. 

Det första tipset för er som föredrar hårlösa ben;
Boka vaxning i tid och se till att ha gjort minst två omgångar (helst tre) med tre-fyra veckors mellanrum innan du vill springa barbent. Håret växer nämligen i olika faser varför du ganska snabbt efter första vaxningen kan uppleva att det kommer tillbaka men det är bara nytt som växt ut. Man kan ju vaxa hemma men jag rekommenderar verkligen salong då det går så sjukt mycket snabbare och resultatet alltid blir perfekt.

Hemma kan man dock se till att förutsättningarna för vaxningarna blir lite bättre genom att regelbundet skrubba benen, smörja in dem och hålla dem mjuka. För att uppnå ett riktigt bra resultat krävs tre produkter;

– Skrubb

– Kroppsolja

– Bodyslotion/cream

För att få bort alla döda hudceller som annars kan ligga och täcka hårsäcken så använder man en bra bodyscrub, mitt val kommer från Face Stockholm och heter bamboo walnut scrub. Det är en riktig tuffing som rekommenderas för de områden där man brukar vara lite extra torr/hård som knän, armbågar, hälar etc men jag använder den över hela kroppen och resultatet blir grymt bra. Som en bonus doftar den fantastiskt, som om du redan var på SPA.

Efter exfolieringen följer jag upp med en kroppsolja från samma märke, Apricot Orchid Dry Body Oil* men det finns ju mängder av oljor där ute nu så det är bara att välja efter smak och tycke. Stryk den över hela kroppen och låt den torka in i några minuter innan du masserar in din bodyslotion/cream. 

Jag väljer Body Masssage Cream, lite fetare än en bodylotion men jag är ju torr som fnöske så jag behöver all fukt jag kan få tag på. Den här är berikad med mandelolja, Vitamin-E och sheasmör och gör huden supermjuk och doftar fantastiskt! 

De här produkterna ger verkligen en SPA-känsla hemma, de doftar sådär rikt, inte sött eller fruktigt utan som natur, det är nog bästa ordet att beskriva dem på… Natur!

Gå ut i den på lunchen och få lite vårluft 🙂

Kram på er!

*Hittar den inte på deras hemsida nu men hoppas verkligen att det är ett fel annars får jag ge mig ut i ljungeln och leta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.