Värmande ljuva strålar kräver bra solskydd…

God morgon söndag!

Vaknade tidigare än la familia eftersom jag drömde en så spännande dröm…
Våra vackra fönster levererades med fel beslag (för att vi inte informerat om de vi ville ha i tid) och det var två söta tonårsbröder som bar in dem. När den ena spräckte ett fönster i hallen med flit och jag bestört frågade varför han gjorde så, tittade han upp och sa;

– Jamen, han (brorsan) spräckte min Ipad i morse!

Man bearbetar väl saker i sömnen? Varsågoda att tolka hur jag har det just nu 😉

Så till dagens morgonstips!

Även om man inte kan tro det så är våren här och snart kommer sommaren och solen som värmer oss och ger lite efterlängtad färg. Se då till att den färgen blir sådär lite gyllene och inte illröd. Att skydda sig i solen behöver inte alls betyda att man behöver gå blek hela sommaren, det betyder bara att man solar säkert… Att jag på 80-talet låg på en solmadrass av folie känns lite läskigt just nu, väljer att gömma det långt bak och kompensera med krämer nu.

Det finns många olika produkter och jag tycker att man skall resonera precis som vid sin vanliga hudvårdsrutin, ansiktskräm till ansiktet och en kroppsvariant till resten, det är ju väldigt sällan vi smörjer in oss med bodylotion i ansiktet i vanliga fall.

Här kommer några favoriter!

Murads Age-proof suncare Water resistant Sunscreen Broad Spectrum +++ SPF 30 – Den här gillar jag då den inte skiljer sig så mycket från de produkter jag använder i vanliga fall och för att den är vattenfast. Jag är badtokig och om jag skulle behöva fylla på efter varje dopp skulle jag göra av med en tub om dagen. Broad spectrum betyder att den skyddar mot både UVA och UVB vilket är kalas, att den dessutom är packad med godsaker (hyalyronsyra och växtextrakt) som jobbar för att skydda min åldrande hud skadar inte alls 

Clarins Sun Wrinkle Control Cream for face very high protection UVB/UVA 50+ – Vissa av oss exponeras för solen i betydligt högre grad än oss andra eller behöver av andra skäl ett kraftigt skydd och då kan en produkt som denna passa bra. Förutom sitt höga skydd jobbar denna lilla goding mot uppkomsten av nya rynkor och åldersfläckar, täpper inte till några porer och ser till att färgen inte försvinner för fort.

Dermalogica super sensitive Shield SPF 30 – Detta är en perfekt produkt om du har en känslig hud som lätt flammar upp eller reagerar starkt vid användning av nya produkter. Den är packad med välgörare som hyalyronsyra, vitamin C och E samt de lugnande ingredienserna, lavendel, lakritsrot och grönt té.

Det här är några av alla de bra solskyddsprodukter som finns på marknaden, testa dem gärna! Känns det däremot lite otryggt att lämna det märke som du använder för din dagliga hudrutin så rekommenderar jag att du hör med din hudterapeut om inte det märket har en egen UV-serie. Nästan alla bra hudvårdsserier har nämligen egna solskyddsprodukter nu för tiden. 

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.