Byredo – det doftar inte bättre än så

Byredo Flowerhead

Byredo Black Saffron

God morgon!

Hoppas att alla har sovit lika gott som vi gjort i natt, ibland händer det… inga våta sängar, mardrömmar eller hostattacker. Tyvärr är det en massa hostande familjemedlemmar runt mig just nu dock, en evighetsförkylning som drabbat oss. Jag har klarat mig förhållandevis bra men tjejerna hostar en hel del och M har varit döende i en vecka…

Nu till någonting helt annat… Väldoft!

Alltså, från den stund jag hittade parfymhuset Byredo så har jag varit helt såld. Jag var faktiskt ganska skeptisk i början, mest för att det var så hypat i media och det därför kändes lite tråkigt men Ohh så fel jag hade. Ett besök hos deras disk på NK är allt annat än tråkigt! Jag kan sniffa mig igenom hela kollektionen och bli såld på mer eller mindre varendaste doft och då skall ni veta att det finns 21 dofter att välja och vraka bland. 

Fick ett tips från min kunniga kompis som jobbat med allt inom skönhet, dofter, hudvård mm att välja ut några favoriter och ta doftprover på dessa (riktigt dränka in de där små lapparna). Sedan skulle jag lägga varje prov i olika handväskor eller andra utrymmen som gick att stänga ordentligt (garderob, skåp etc.), låta de ligga där ett litet tag och sedan sniffa mig fram bland handväskorna. Måste verkligen säga att det var ett grymt bra tips! I vanliga fall står man ju bara där på parfymavdelningen och blir fullkomligt yr i huvudet av alla tunga dofter vilket i 99 falla av 100 slutar med ett mycket märkligt val.

Så vad händer när man funnit sin favorit? Förutom att man vill ha fler och går och väntar på nästa släpp så skall man ju hitta ett bra ställe att ha sina nya skatter på. Tyvärr är det så att parfymer mår som sämst när de står framme, de vill inte alls mysa i solen och visa upp sin vackra skrud utan stå mörkt och förhållandevis svalt. Då blir man ju lite extra glad när parfymens box är såhär fin oh maffig… Den kan ju faktiskt stå i ett skåp med glasdörr och vara lite vacker eller långt i i ett mörkt skåp såklart men man måste ju få kompromissa lite 😉

Stor kram till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.