Foundation

God morgon!
Nu har äntligen solen kommit fram ordentligt och enligt alla rapporter är den här för att stanna, åtminstone under dagen. Med andra ord blir det full fart i trädgården och kanske lite grillning ikväll..?

Nu är det dags för morgontipset och det är en riktigt komplicerad sak idag. Gillar man att ha foundation så är det inte riktigt så enkelt som det var när jag var ung, då fanns det inte så mycket att välja på man var glad att det fungerade bättre än kastanjevatten eller kakigt puder.

Nu däremot är det en hel vetenskap och sortimentet utökas hela tiden. Dessutom går det mycket trender i vad man skall ha. För några år sedan ansågs man vara en galning om man inte övergivit sin flytande foundation för ett mineralpuder t.ex. Nu är de flytande varianterna tillbaka igen om än i annan form, bättre formula och även de i mineralform ibland. 

Jag har många varianter och mängder med färger då hyn ändrar ton under året och för att flytta in i mitt badrumsskåp skall de klara av följande kriterier:

-Leverera en jämn hudton
-Täcka missprydande fläckar
-Ge glow
-Sitta länge

Låter väl inte så svårt va?

BareMinerals foundation: Ger precis så mycket täckning som du vill, det är bara att applicera fler lager, och resultatet blir jämnt och fint. Sitter länge gör det också och när det kommer till the glow så är den ok men inte mer.

Make Up Store: Även detta är ett mineralpuder som jämnar ut fint men inte täcker riktigt lika bra men och det är ett stort men… The glow, amazing! Det här kan man ha som ett fixerande puder på slutet om man vill och då har man en otrolig lyster som sitter under hela dagen.

Even Better från Clinique: Den här är överlägsen när det kommer till att trolla bort ojämnheter och leverera en perfekt hudton som sitter kalas under hela dagen utan att vara för matt. Man får en hälsosam lyster men kan behöva markera kindben med lite extra.

Diorskin Star: En grymt bra foundation som sitter från morgon till kväll utan att behöva bättras på och som ger den där perfekta gloweffekten. Appliceras bäst med den lilla svampen som jag skrivit om här

Le teint touche éclat YSL: Det här är en perfekt foundation för dig som gillar deras concealer touche éclat. Den ger en superfin lyster och framhäver kindben och konturer på ett otroligt sätt. Är man i ett stort behov av täckning är detta inte rätt men den jämnar ut fint och man kan bygga upp en normal täckning men inte mer. Ger ett härligt skimmer som sitter hela dagen.

Det var dagens morgontips det!

Ut i solen med er!
Utan foundation men med ett bra solskydd 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.