Det här måste firas…

 Så har dagen kommit då vår långa längtan äntligen är över, huset (om än i delar) står parkerat nere på grannens tomt, duktiga killar har varit här och byggt ställning hela dagen och imorgon bitti kommer kranbilen och lastar upp allt till oss. 


Här inne i stugan koncentrerar vi oss på beslag till våra fina fönster… Lutar åt denna handvarpa från Kulturbeslag i Eskilstuna, kan det vara något tro? För altandörrarna skulle jag vilja ha detta trycke då det sitter ett likadant i befintlig innerdörr mellan glasveranda och vardagsrum. 


Alla på Allmoge snickerier, där vi beställt våra fönster och dörrar, har varit så tillmötesgående och villiga att hjälpa till på alla sätt och vis, hoppas verkligen att allt blir så fint som vi tänkt oss. 


Innan vi flyttade från Bellmansgatan målades porten där engelskt röd och nu kommer vi få vår alldeles egna variant 🙂 
Ytterdörren blir en pardörr med fönster, helfranska speglar och romb vilket jag velat ha sedan  jag läste ett reportage i Lantliv för ca nio år sedan så den är efterlängtad skall ni veta… 


I samma veva som vi beställde alla dessa fönster och dörrar passade vi på att beställa en ny dörr till den befintliga glasverandan också. Den som sitter där nu passar inte alls in utan har nog kommit till någon gång på 70-talet. Nu blir det en med glas som följer fönsternas höjd och spröjs vilket kommer förlänga glasdelen ordentligt och släppa in en massa härligt ljus.


Det var lite mer detaljfunderingar kring vårt lilla bygge…


Stor kram till er alla, hoppas att ni har en riktigt mysig kväll!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.