Byggnadsvård, balett och pannkakor…Hej på er!


Då var vi tillbaka i byn efter alla lördagsbestyr… Det är så mysigt och kul att se hur de utvecklas i sitt dansande och vilken glädje det ger. Balettakademien har verkligen varit kalas från start, härliga lärare och alltid levande musik… att det dessutom serveras pankakor i bottenvåningen gör inte saken sämre.


 På vägen hem från dansen passade vi på att stanna till på Överjärva byggnadsvård för att titta på dörrar till utbyggnaden. Det är en så fin liten oas där ute och barnen blev såklart glada över alla söta hästar. Själv kan jag verkligen inte låta bli att fascineras av dessa vackra gamla byggnader, vilket arbete, så mycket fina detaljer… 

 Vad gäller dörrarna hade vi tänkt köpa begagnade dörrar och restaurera dem, allt för att skapa en äldre känsla i den nya delen. När vi botaniserade runt bland alla dörrar och fönster, de har ett enormt utbud, så hittade vi även deras egentillverkade dörr vilket ställde till det… 
Skall vi välja den istället? Då behöver vi inte bekymra oss för svårigheten att hitta begagnade av samma modell. Å andra sidan får de ofta in ganska stora partier av dörrar från äldre våningar där man rensat ut allt och då är det ju för de mesta likadana. Nuförtiden måste det ju vara speciella mått dock, allt skall vara handikappsanpassat och så tänkte man ju inte riktigt för 100 år sedan 😉

Vad det blir? Ingen aning men nu måste vi ju börja fatta beslut… Svårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.