Bästa doftljusen!


God morgon!

Idag tänker jag helt enkelt tipsa er om mina absoluta favoriter när det kommer till doft ljus…

Dofter, musik och kläder fungerar likadant för mig, jag kopplar dem starkt till olika härliga, mysiga, fruktansvärda, hysteriska och roliga minnen. Är jag på dåligt humör när jag vaknar kan jag t.ex vända det genom att ta på mig en klänning som jag burit och har härliga minnen till. Vill jag flyga tillbaka till tiden runt vårt bröllop, ja då lyssnar jag på la lista som vi gav vår DJ inför festen. Vill jag minnas Lovisas födelse och tiden runt den då tänder jag ett alldeles ljuvligt doftande ljus som får mig att minnas allt som om det var igår.

Dofter är underbara, bästa sättet att resa i tiden…

Dessutom fungerar doftljus alldeles utmärkt för att bara höja humöret och fixa lite mysig och lyxig stämning. Jag blir alltid sugen på att svepa in mig i någon mjuk sjal , krypa upp i min mysfåtölj och bläddra i inspirerande magasin eller läsa en härlig bok när jag tänder mina ljus…

Tänkte ge er mina favoriter för att komma i rätt stämning…

Fleur Fantôme från Byredo – Doftar friskt av blommor, vår och sommar utan att på något sätt bli för söt eller tung. Det är bland annat av galbanium, rabarber och tulpan som gör att man längtar till sommaren när ma tänder detta ljus!

Bibliotheque från Byredo – Känns som om man kan kalla denna doft för en klassiker… Känslan av lyx och lite flärd infinner sig snabbt och den känns seriös om man nu kan säga det om en doft? Lite som om den uppmanar dig att ta på dig något lite glammigt, sitt inte här i mysbyxorna liksom 😉
Vad som skapar dessa känslor? En blandning av, bland annat,  läder, pioner och persika…

Voluspa Saijo Persimmon – En doft som utgörs av persika, persimmon och röda vinbär… Den är fullkomligt beroendeframkallande! Det kan bero lite på min starka koppling till den ljuvliga affären Pure and Simple som jag skrev om här för ett tag sedan men den är verkligen underbar. Jag kan inte tänka mig en tid på året då den inte fungerar, skulle vara runt jul då kanske men annars är den magisk!

Hoppas att ni vågar prova någon av dem!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.